Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
EFECTO DEL TRATAMIENTO DE HARINA DE GIRASOL CON ÁCIDO MÁLICO Y CALOR SOBRE LA PRODUCCIÓN DE METANO Y FERMENTACIÓN IN VITRO
Año:2015

Áreas de investigación
  • Ganadería y pesca

Datos
Descripción
Incubations were carried out with batch cultures of ruminal micro-organisms to study the effects of the treatment of sunflower meal (SFM) with malic acid at 150 ºC for 1 (SFM1) or 3 (SFM3) hours on in vitro fermentation. There were no differences (P>0.05) between SFM and SFM1 in the amount of gas and volatile fatty acids (VFA) produced and the disappearance of organic matter (OMD), but CH4 and NH3-N concentrations were reduced (P<0.05) by 11.3 and 14.5% with the malic treatment at 150 ºC for 1 hour, respectively. In contrast, SFM3 treatment reduced when compared to SFM gas and VFA production and OMD by 27.4, 32.5 and 49.6 (P<0.05), respectively, indicating decreased fermentability of SFM. The results indicate that combining malic acid and heat treatment (150ºC) for 1 h could be an effective means to reduce both protein degradability and CH4 production, but increasing the length of the treatment to 3 h resulted in reductions of SFM degradability and VFA production.
Internacional
No
Nombre congreso
XVI JORNADAS SOBRE PRODUCCIÓN ANIMAL
Tipo de participación
960
Lugar del congreso
Zaragoza
Revisores
Si
ISBN o ISSN
978-84-606-7969-1
DOI
Fecha inicio congreso
19/05/2015
Fecha fin congreso
20/05/2015
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Título de las actas
TOMO I: Nutrición y Alimentación. Alimentos y digestibilidad in vitro

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Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Departamento: Producción Agraria